Velkommen til Ernæringsrådet

Velkommen til det aller første blogginnlegget fra meg, som er leder av Nasjonalt råd for ernæring. Jeg er beæret og stolt over å få lede Ernæringsrådet og gleder meg til tre spennende år. Dere kan lese meg om meg her.

Ernæringsrådet hadde sitt første konstituerende møte 20. januar 2015. Vi ble da enige om at vi ønsker å være tydelig i media og delta i debatten rundt kosthold og ernæring. Denne bloggen er at av tiltakene for å kommunisere med omverdenen. Ernæringsrådet består av noen av Norges mest kompetente fagpersoner innen ernæring. Mange har allerede en aktiv rolle i media, så se opp for spennende blogginnlegg!

Nå har vi brukt litt tid på å finne ut hvordan vi skal arbeide og hvilke saker Ernæringsrådet skal prioritere. Ernæringsrådets fremste oppgave er å gi kunnskapsbaserte råd til Helsedirektoratet når de trenger en faglig vurdering.  Det innebærer at Helsedirektoratet må bestemme hvilke saker de ønsker vi skal utrede. I tillegg kan Ernæringsrådet på eget initiativ fremme saker. Så vi har hatt to parallelle prosesser, i Helsedirektoratet og blant medlemmene i Ernæringsrådet, for å finne ut hvilke saker Ernæringsrådet bør ta tak i, både på kort og lang sikt. Vi skal presentere en liste over saker på neste møte i Ernæringsrådet 8.-9. april, så etter møtet vil listen legges ut på denne bloggen.

Jeg kan røpe at vi har en sak til utredning, som dreier seg om anbefalinger av saltinntak. Ernæringsrådets vurdering av et par nye studier om inntak av salt og dødelighet av hjerte- og karsykdommer kommer snart. Der vil vi blant annet si noe om hvorvidt disse nye resultatene bør få konsekvenser for anbefalingene om at inntak av salt bør begrenses til maksimum 5 g per dag. Følg med, følg med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *