Ernæringsrådet i media

Jøran Hjelmesæth, medlem i ernæringsrådet, uttalte seg nylig i KK hvor han presiserte at selv om man er tynn, er det viktig å spise sunt og være fysisk aktiv.

Han sier: – Dersom man spiser mer energitett mat enn man forbrenner, vil man få økt fettprosent både på «innsiden» og på «utsiden», men det første overskuddet lagrer seg gjerne på «innsiden». Noen er mer arvelig disponert for å lagre fett på «innsiden», og kan dermed ha mye fett i bukhulen rundt de indre organene (bukfett) uten å være klar over det – dette til tross for at de kanskje har en normal BMI (18,5 til 24,9).

Videre forteller Hjelmesæth at det er farlig å ha for mye bukfett fordi det blant annet øker risikoen for type 2-diabetes.

De norske kostrådene gir en god rettesnor for et helsefremmende kosthold.

KK

1 kommentar til “Ernæringsrådet i media

  1. Både hos overvektige og hos underernærte ser vi mangel på mikronæringsstoffer. Tyder ikke dette på at vi bør fokusere på inntak av næringstett mat (mest mulig vitaminer og mineraler) fremfor å fokusere på å unngå «energitett» mat?

    Er det ikke litt for enkelt å kun fokusere på kalorier når vi vet at hormoner styrer sult, forbrenning og næringsopptak? Inflammasjon, leptinresistens og insulinresistens er noe som ofte sees hos overvektige, hvorfor fokuseres det ikke på å se på hva som ligger bak disse faktorene istedet for?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *