Hva skal kostråd ved diabetes baseres på?

Dette diskuteres i Dagens Medisin i en kronikk av tre av ernæringsrådets medlemmer, Jøran Hjelmesæth, Kjetil Retterstøl og Liv Elin Torheim, sammen med klinisk ernæringsfysiolog Anne-Marie Aas. Kronikken er et svar på et innlegg av Erik Hexeberg som promotereret et meget lavt karbohydratinntak ved diabetes. Forfatterne konkluderer imidlertid med at «en så radikal kostendring som Erik Hexeberg tar til orde for, er det ikke vitenskapelig belegg for å anbefale for noen.»

vegetables-760860__340En arbeidsgruppe nedsatt av Helsedirektoratet har uterbeidet retningslinjer for behandling av diabetes som nylig er lagt ut på høring, og kosthold ved diabetes er inkludert i kapittelet Levevaner ved diabetes og behandling av overvekt og fedme. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *