Ernæringsrådet i media

Lederen av Nasjonalt råd for ernæring, Liv Elin Torheim, kommenterte et oppslag i Aftenposten 5. januar, hvor en forsker var bekymret over at nesten hver fjerde nordmann vil kutte ned på inntaket av rødt kjøtt. Torheim mente at det er ingen grunn til bekymring. De fleste kan trygt redusere inntaket av rødt kjøtt og dekke behovet for næringsstoffer fra andre matvarer. Se her hva helsemyndighetene sier om inntak av kjøtt. steak-575806__180

Kjetil Retterstøl kommenterte en ny studie om lavkarbo og risiko for hjerteinfarkt, i Dagbladet 22. desember 2015. Metaanalysen sammenliknet lavkarbo- og lavfett-diett og så på effekter av de to typene dietter for kroppsvekt og kardiovaskulær risiko. Selv om lavkarbo ga en noe høyere vektnedgang ga den også en økning i HDL- og LDL-kolseterol, som kan bidra til å øke risiko for hjerte- og karsykdom. «Økningen i det gode kolesterolet veier på ingen måte opp for økningen i det skadelige kolesterolet», understreket Kjetil Retterstøl.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *